Träningsarmbandet är sommarens hetaste present till motionssugna

Att mäta steg, löprundor, sömn, kalorier och antal reps på gymmet görs enkelt med hjälp av aktivitetsmätare, eller ett så kallat träningsarmband. Prylen som många träningsentusiaster bär på handleden slog igenom stort 2013, och idag finns det både simpla och klassiska stegräknare samt avancerade armband som kan logga de allra flesta typer av träningsresultat. Detta är den perfekta presenten till någon som har ett passionerat intresse för ny teknik och träning!

De populäraste varumärken som tillverkar den heta teknikprylen är bland annat Fitbit, Nike, Garmin, Jawbone, LG och Samsung. De mest avancerade träningsarmbanden erbjuder funktioner som pulsmätare, påminnelser, alarm, tidsvisning, mätning av träningsintensitet, antal steg och sömn. Vissa aktivitetsmätare är utformade likt en avancerad klocka medan andra helt saknar display och istället synkroniseras med din smartphone.

De olika träningsarmbanden ska uppmuntra till ett hälsosammare liv och göra träningen enklare och roligare. Hur informationen samlas in och presenteras skiljer sig åt mellan de olika tillverkarna, så se till att välja ett armband som i största möjliga utsträckning passar din eller mottagarens livsstil. Är mätaren en present till någon som även är en teknikintresserad person ska du givetvis slå till på en komplex modell, medan en simplare version kan passa bättre till en traditionalist. Ta del av Expressens jämförelse av två av marknadens populäraste träningsarmband, samt Metros test av fem andra populära aktivitetsmätare för ett enklare och bättre val. Samt Top Formulas 3 för 2 kampanj som pågar nu under sommaren.