Scrapbooking - en värdefull men billig present

Scrapbooking kan många gånger vara en av de mest värdefullaste presenter du kan ge en vän. Inte kostnadsmässigt, men av tiden och tanken du har lagt ner i presenten. Här är en liten text om hur du kommer igång.

För många är det kanske en gåta vad scrapbooking handlar om och hur det går till. Scrapbooking definieras kanske allra bäst som en dokumentation av olika händelser och saker i livet som betyder extra mycket och de olika varianterna kan se mycket annorlunda ut beroende på vad det är för person som står bakom. Om man är nybörjare till scrapbookandet kan det vara svårt att veta vad det är man behöver för att komma igång. Här kommer en kort beskrivning av saker som är bra att ha.

Ett album

Ett album är det absolut mest grundläggande av de saker som du kan köpa innan du börjar och det är viktigt att redan innan ha en bild av hur du vill att albumet ska se ut och vad det ska innehålla. Om man fokuserar på att använda bilder så är det bra med större storlekar. Det är också viktigt att du väljer ett album som har rätt färg eller mönster för att passa det tema som scrapbooken ska ta upp, om du från början vet det. Dessa album finns att köpa i de flesta välsorterade hobbybutiker, annars så är nätet också ett bra ställe att hitta material.

Olika saxar

Det som kommer att avgöra hur många olika saxar du kommer behöva är helt beroende på hur du ska använda dem. Det är väldigt bra om du köper saxar som enbart är till för ditt scrapbookande, alltså saxar som inte används till annat än det. Det är viktigt för att saxarna ska kunna vara vassa över en längre tid och att de alltid finns tillgängliga när du sätter dig och arbetar. En sax med bra spets är väldigt bra att ha då dessa passar perfekt för att göra precisionsklippningar med. 

Lim

Det finns extremt många olika varianter på klister och lim. Det spelar egentligen inte så stor roll vilket du väljer, se bara till att limmet eller klistret är fritt från gifter och att de fungerar på flera olika material.

Pennor

Det här är en av de delar där du kan vara riktigt kreativ om du vill. Det finns extremt många olika pennor för olika syften, allt från tjocka bläckpennor till kaligrafipennor. Se till att pennorna som du köper har bra och fina spetsar, det kommer nämligen göra att det blir enklare för dig att vara precis i dina texter och resultatet kommer i slutändan att bli bättre. 

Utrustning för scrapbooking hitta du bland hos Slöjd Detaljer.

Kolla in videon nedan för mer information: