Gör presenter av dina fotografier!

Förr framkallade vi alla våra fotografier, men idag när det analoga mest finns till för de som har intresse för just analog fotografering och det vanliga är att ta digitala fotografier samlas våra bilder ofta bara i en dator eller mobiltelefon och blir liggande där utan att vi gör något med dem. Den digitala bilden kan dock användas till massor av olika saker, och med hjälp av sina bilder kan man enkelt göra det lite mer personligt i hemmet, på arbetsplatsen eller kanske i sommarstugan.

Det är inte bara de traditionella förstoringarna eller de lite mer nymodiga canvastavlorna som vi kan visa våra foton på idag, utan även till exempel i en kalender, i en fotobok eller på ett anteckningsblock. Man kan också sätta sina egna fotografier på musmattor, muggar, väskor, t-shirtar, förkläden, mobiltelefonskal, pussel, haklappar, tapeter, kuddfodral, skärbrädor och mängder av andra roliga saker där ett personligt foto piggar upp. Att till exempel göra en fotobok med bilder från barnets första år eller från utlandssemestern blir ett mycket roligare sätt att titta på bilderna än om man bara har dem på datorn. BgaFotocenter.se erbjuder en gratis programvara från Fujifilm som man använder för att tillverka sin egna fotobok direkt på datorn. Programmet finns för både PC och Mac. Ett hett tips!

Att göra personliga saker med fotografier är också ett bra presenttips, speciellt för den som redan har allt. Det är ju mycket roligare att jobba när man ser sin älskling på musmattan, eller att gå igenom året med en almanacka med bilder på barnbarnen. En fin tavla med den perfekta bilden på brudparet eller en dopgåva i form av en nalle med det lilla barnet tryckt på nallens tröja – det finns massor av saker man kan hitta på med sina bilder oavsett om man gör det till sig själv eller som en gåva till någon man tycker om! I det här blogginlägget tipsar Natasha Olsson om hur man tar snygga foton av ett studentfirande och tillverkar ett fotoalbum av det som studentpresent.